بهتازگی خبری جعلی درباره زندانی بودن یک استاد دانشگاه ایرانی مقیم آمریکا در زندان اوین از سوی برخی رسانهها و گروههای معاند منتشر شد؛ در حالی پروژه دروغ پردازی توسط رسانهها و گروههای مذکور پیش میرود که شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آمریکا، می گوید با دیدن این خبر در رسانهها شوکه شده است.
به گزارش قوه قضائیه، خبرسازی و جعل خبر از سوی جریانهای رسانهای ضدایرانی تاکنون در موارد متعددی رخ داده است؛ این شبه رسانهها روایتهای جعلی خود را در مورد موضوعات مختلف مرتبط با ایران مطرح میکنند؛ روایتهایی جعلی که بدون هیچگونه سند و مدرکی منتشر و در هزارتوی اتاق فکر آنها ساخته و پرداخته می شود.
با وجود این، وجه مشترک خبرسازیها و خبرهای جعلی که درباره ایران منتشر میشود ادعاهایی است که هیچگاه ثابت نشده و به سرعت تهی بودن آنها اثبات شده است؛ تنها با یک راستیآزمایی اجمالی دست تولیدکنندگان خبرهای جعلی رو شده و پروپاگاندای امپراتوریهای دروغ آشکار میشود.
برای آشنایی با خط خبری رسانههایی که به دروغ پراکنی دست میزنند کافی است به فیکنیوزهای اخیر درباره تحولات ایران نگاهی بیندازیم؛ در پی ناآرامیهای سال ۱۴۰۱ رسانههای معاند و ضد انقلاب در ماموریتی هماهنگ موارد زیادی از خبرسازی و وارونه نمایی را در دستور کار خود قرار دادند.
شاید بتوان شاخصترین دروغ پراکنی رسانهها و اشخاص اجیر شده را موضوع آرمیتا عباسی نام برد؛ رسانهها و اشخاص مذکور پس از فضاسازی و طرح ادعایی به دنبال ایجاد التهاب با پروبال دادن به پرونده بودند؛ اما با آزاد شدن آرمیتا عباسی از زندان، کذب بودن این گزارشها کاملا به اثبات رسید و فریبکاری آنها نقش برآب شد.
رسانههای اجیرشده و زنجیرهای در موردی دیگر این موضوع را مطرح کردند که حسین رونقی در زمان حضور در زندان آسیب جدی دیده است (!)؛ ادعایی که بی اساس بودن آن پس از آزاد شدن او از زندان مشخص شد.
اما در سیر جعلیات درباره ایران به نام حسن فیروزی برمیخوریم؛ نامی که معاندین با طرح یک سناریو کذب و از پیش طراحی شده بر سرزبانها انداختند، با این عنوان که او به اتهام محاربه بازداشت و در زندان اوین مورد شکنجه و ضرب و شتم قرار گرفته و قرار است که حکم اعدام او اجرا شود.
اما در نهایت بررسیهای صورت گرفته نشان داد فردی به نام حسن فیروزی با جرایم ذکر شده در ادعاهای معاندین نهتنها حکم محکومیت و کیفرخواست و قرار طی ماههای گذشته، نداشت بلکه در هیچ کدام از زندانهای ایران در بازداشت یا گذران دوران محکومیت نبود.
اینها تنها مواردی از خبرهایی بود که در راستای دشمنی با مردم ایران و با هدف فریبکاری و ایجاد آشوب منتشر میشد.
بازداشت یک استاد ایرانی دانشگاه آرکانزس؛ سوژه جدید گروههای معاند
اما در تازه ترین مورد جعل خبر، برخی از افراد و گروههای ضدایرانی که خود را در قالب رسانه و نهاد حقوق بشری معرفی میکنند و بسیاری از آنها با گروههایی مانند گروهک تروریستی منافقین در ارتباط هستند، خبری جعلی را درباره یکی از استادان ایرانی دانشگاه آرکنسا یا آرکانزاس منتشر کردهاند.
وبسایت هرانا بهتازگی در خبری که «اختصاصی» خوانده شده، مدعی بلاتکلیفی «شیرین سعیدی» در زندان اوین شده است. نکته عجیب در خبر هرانا که خود را «ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران» عنوان کرده، این است که در خبر خود نقل قولی از «یک منبع مطلع نزدیک به خانواده شیرین سعیدی» مطرح کرده است.
این وبسایت در خبر خود مدعی شد که ۱۰۴ روز از بازداشت شیرین سعیدی در اوین میگذرد.
یکی دیگر از صفحاتی که در راستای پازل رسانه های غرب عمل میکند، نهادی موسوم به «حقوق بشر در ایران» است؛ این صفحه خود را نهادی «غیردولتی و غیر سیاسی که بر اساس اسناد بین المللی حقوق بشر فعالیت میکند» معرفی کرده است؛ این به اصطلاح نهاد حقوق بشری در روز ۵ آوریل (۱۷ فروردین)، تصویری را از شیرین سعیدی، استاد ایرانی دانشگاه آرکانزاس، منتشر کرد و مدعی زندانی بودن و بلاتکلیفی این شخص در اوین شد.
ماجرای استاد ایرانی مقیم آمریکا که در سانفرانسیسکو فهمید در اوین زندانی است! + تصاویر | شیرین سعیدی: شوکه شدم
این در حالی است که تنها کاربران ناشناخته این خبر را در رسانه اجتماعی ایکس منتشر و بازنشر کردند. وبسایت وابسته به گروهک تروریستی کومله نیز همگام با فیکنیوزها در خبری تحت عنوان «بلاتکلیفی شیرین سعیدی در زندان اوین» به این موضوع پرداخت.